Het Beste Water Voor de Lekkerste Koffie
2 pages
Nederlandse

Het Beste Water Voor de Lekkerste Koffie

-

Le téléchargement nécessite un accès à la bibliothèque YouScribe
Tout savoir sur nos offres
2 pages
Nederlandse
Le téléchargement nécessite un accès à la bibliothèque YouScribe
Tout savoir sur nos offres

Description

Het beste water voor de lekkerste koffie Terwijl zout de smaak van het eten verandert en calcium zorgt voor aanslag in de badkamer, zijn we ons niet bewust van de mineralen in het water dat wegebruiken tijdens het koffiezetten.

Informations

Publié par
Publié le 07 mai 2016
Nombre de lectures 2
Langue Nederlandse

Extrait

Het beste water voor de lekkerste koffie
Terwijl zout de smaak van het eten verandert en calcium zorgt voor aanslag in de badkamer, zijn we ons niet bewust van de mineralen in het water dat wegebruiken tijdens het koffiezetten. Lees voor u dekoffieautomaat opkantoorof thuis vult met kraanwater, bronwater ofgedistilleerd water, welk water u het beste kuntgebruiken voor het zetten van een kop koffie. Dan zet u straks heerlijkekoffie op het werken thuis.
Verschillend water voor verschillende soorten koffie
Het meestgeschikte water om koffie mee te zetten in een koffieautomaat heeft een andere minerale samenstellingdan dat om espresso mee te zetten. De smaak van koffie komt voornamelijk van de olie van de koffiebonen en het zetten van koffie of espresso is in feite het onttrekken van deze smaak uit de bonen, zodat ze in het water kunnen trekken. Het bereiden van koffie in een koffiezetapparaat werkt als het ware hetzelfde als thee zetten. De gemalen koffiebonen wordengemengd met water dat bijna aan de kook is. De warmte van het water en de mineralen die het bevat werken samen om de smaak uit de koffiepoeder te onttrekken. In eenpaar minuten wordt de koffiepoeder via een filter uit het mengselgezeefd en blijft het bruinegoedje over wat we kennen als koffie.
Het belang van de mineralen
Om smaakvolle koffie uit de koffieautomaat opkantoor of thuis te krijgen, dient het water bepaalde mineralen te bevatten. Is het watergedistilleerd of te zachtgemaakt, waarvoor mineralen worden verwijderd, dan zal de extractie zwak zijn en de koffie vrijsmaakloos. Net zoals eten wanneerje ergeen zout aan toevoegt. Bijhet maken van een espresso zijngeen mineralen nodigen dient heet maar zekergeen kokend water door de koffiepadgeperst te worden, nadat deze van te voren al vochtig gemaakt zijn. Doordat dit in dekoffieautomaatmet hoge snelheidgebeurt, spelen de mineralen in het water een minimale rol bijhet onttrekken van de smaak uit de koffie.
Kalkvorming door de mineralen
Bij espresso zetten de mineralen snel af tegen de binnenkant van de machine, door de lagere temperatuur en de hoge druk diegebruikt wordt tijdens het koffiezetten. Maak daarom de espressomachine regelmatigschoon met een speciaal schoonmaakmiddel en bronwater, of een mengsel vangedistilleerd water met kraanwater. Voor eengrotere koffieautomaat opkantoor is een ingebouwde ontkalker aanbevolen. In reguliere koffiezetapparaten zal zich ook kalkaanslagvormen en deze moeten dan ook regelmatigontkalkt worden, maar dit is voornamelijk voor het beter doorlopen van het water. Afzettingvan mineralen schaadt een regulier koffiezetapparaat niet zoals een espressoapparaat, omdat ergeen druk toegepast wordt ophet water.
Voorgewone koffie ophet werk of thuis, is een minimaal mineraalgehalte van 150 tot 200 deeltjesper miljoen belangrijk voor eengoede extractie. Is het water zachter, dan zal het resulteren in een koffie met een zwakke textuur en smaak. Voor espresso is het wel belangrijk dat er enige mineralen in het water zitten, maar teveel mineralen draagt niets bijaan de smaak van de koffie en zal wel uw apparaat aantasten. Gebruik daarom zacht maar geen gedistilleerd water.
  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents