La lecture en ligne est gratuite
Le téléchargement nécessite un accès à la bibliothèque YouScribe
Tout savoir sur nos offres
Télécharger Lire

Tanácsok és tippek klíma berendezések vásárlásához

9 pages

Klímavásárlással kapcsolatos tippek és tanácsok Hogyan működik a klíma? Egyszerűen: a párolgó folyadék hűti környezetét. Egy klíma 4 fontos elemből áll.Kompresszor ­ ez felel a körfolyamat  fenntartásáért.

Publié par :
Ajouté le : 04 mai 2013
Lecture(s) : 26
Signaler un abus

Vous aimerez aussi

Klímavásárlással kapcsolatos tippek és tanácsok
Hogyan működik a klíma? Egyszerűen: a párolgó folyadék hűti környezetét.
Egy klíma 4 fontos elembőláll.Kompresszor - ez felel a körfolyamat fenntartásáért.Elpárologtató- itt párolog el a folyadék (beltéri egység)Kondenzátor - itt csapódik le az elpárolgott folyadék (kültéri egységben az a bordás izé)Fojtás - ez felel a nagy nyomásúkondenzátorés a kis nyomásúelpárologtatóelválasztásáért.
Klíma energiaosztályokról Röviden: minél nagyobb az "A" utáni szám, annál kevesebbet fogyaszt!
A számok a felhasznált villamos energiaés a szállított energia hányadosa. Tehát egy 3,2-es EERértékkel rendelkező"A" energiaosztályos klíma 1 kW/h (~50Ft. 2012 Február) villamos energiával 3,2 kW/h tud hűteni. Tehát minél nagyobb az EERérték annál kevesebb lesz a villanyszámla.
Inverteres klíma Hasonlítsuk az inverteres és inverter nélküli légkondicionálókat autókhoz:
Legcsendesebb klímák kettős forgódugattyús kompresszorral - Twin rotary Compresszor
Ez két ellentétesen forgókompresszorbóláll, amelynek előnye pl. a jobb hatásfokés hosszabbélettartam. A két ellentétes elhelyezkedésűdugattyúgarantálja a mechanikus stabilitástés az alacsony szintűrázkódást.
A dupla rotációs kompresszor vibrációját csökkentőkialakításés dupla excenteres alkalmazása következtében a szimpla rotációs motorokhoz képest a nyomatékingadozás 40%-kal csökkent.
A split klíma A leggyakoribb klíma megoldás a split klíma, ez az angol szétosztott szóból származik.
Minimum egy kültériés egy beltéribőlállhat, de léteznek multi split klíma rendszerek is. Itt egy kültéri egységhez több beltéri is csatlakozhat. A hőt ki kell juttatni a helységből (vagy fűtésüzemben bejuttatni), ezért a beltéri egység felveszi (elvonja) a hőt a rajtaátkeringetett levegőből, majd egy vékony csőpáron keresztül kijuttatja a kültéri egységbe, ami ezt a hőt leadja a kinti levegőnek.
Fűtés klímával Igen, lehetséges: manapság már szinte minden klíma úgynevezett hőszivattyús hűtő-fűtő klíma.
Meddig gazdaságos fűteni klímával?Ha van már fűtési rendszereés az gázzal vagy nem vásárolt, hanem termelt fával működik, akkor -5°C – -10°C a határ. A -5°C akkorérvényes, ha egy kondenzációs vagy faelgázosítókazános, fal- vagy padlófűtéses modern rendszere van. Ha ennél régebbi hagyományos nyíltégésterűnem gázláng változtatós kazánja van, akkor a -10°C határ van közelebb a gazdaságossági határhoz.
Klímakarbantartás A karbantartás két részre terjed ki:
1. A beltéri egység karbantartása során kitakarítjuk a benne találhatószűrőket. Továbbáa sűrűlamellázatúhőcserélőfelületéről speciális vegyszeres tisztítással eltávolítjuk a szűrőnátjutott szennyeződéseket is.
2. A kültéri egység nagyon nagy mennyiségű(~15-30m3/perc) levegőt szív át a hőcserélőjén.Így egy szezon alatt nagy mennyiségűpor rakodhat le rajta, amit a karbantartás során nagy nyomásúmosóberendezéssel eltávolítunk róla.
További tippekért és tanácsokért látogassa meg a weboldalt: www.szegedklima.hu
Un pour Un
Permettre à tous d'accéder à la lecture
Pour chaque accès à la bibliothèque, YouScribe donne un accès à une personne dans le besoin