Altai Mongolië, wandelen

Documents
6 pages
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

Altai Mongolië, wandelen

Sujets

Informations

Publié par
Nombre de visites sur la page 97
Langue Français
Signaler un problème
De Feiten Activiteit:Wandelen/ klimmen/ trekking Land:Mongolië
Het gebied:Altai-gebergte
De tocht:Meerdaagse rugzaktrek-tocht met gedeeltelijk bagagevervoer. Optioneel: drie bergtoppen beklim-men.
Zwaarte:Extreem gebied, lastig om zelf rond te trekken.
Moeilijkheidsgraad:Afhankelijk van de tocht
raktische informatie bij het artikel ‘Een onneembare as in de Altai’, Op Pad 8, pag. 82 t/m 88.
Altai Mongolië, wandelen
Het gebied De tocht Nomaden Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigatie en bewegwijzering Informatie Beste tijd Kosten Inentingen/visa Er naar toe Overnachten Eten/drinken/inkopen Uitrusting Kaarten en gidsen Adressen en sites Georganiseerd Dag tot dag beschrijving
HET GEBIED Voor mensen met een flexibele geest en instelling is een reis door het schitterende Mongolië met zijn hartverwarmende gastvrije bevolking een onvergetelijke ervaring. Mongolië is een van de weinige landen met nog echt ongerepte natuur. Van de 2,5 miljoen inwoners leeft meer dan de helft nog nomadisch. Het Mongoolse Altai-gebergte ligt in de provincie Bayan Oilgy in het Westen van Mongolië met als provincie hoofdstad Oilgy. Het gebied bestaat voor het grootste deel uit wijd uitgeslepen dalen en grote valleien waar het vele vee kan grazen. Het westelijke deel is Alpien met hoge toppen, gletsjers en veel sneeuw en ijs.
DE TOCHT De beschreven tocht is een meerdaagse rugzaktrektocht met gedeeltelijk bagagever-voer (kamelen) in het Altai-gebergte. Onze trektocht begon bij Hoton Nuur twee me-ren in het Zuiden van Bayan Oilgy, en eindigde in het basis kamp aan de voet van de Potanin gletsjer met uitzicht op Tavan Bogd Uul (‘de vijf heilige toppen’) in het grensgebied van Mongolië, China, Rusland en Kazachstan. Vanuit dit basiskamp kunnen de drie hoogste toppen van Mongolië beklommen worden, namelijk Mal-chin (‘herder’) Peak (4037 meter), Nairamdal (‘vriendschap’) Peak (4082 meter) en Mt. Khuiten (‘koud’) (4374 meter). Voor het hele grensgebied zijn borderpermits no-dig en er moet een parkbijdrage betaald worden (zie gedetailleerde tochtinfo verder-op).
Pagina 1