Ik wil gewoon werken!
208 pages
Flemish

Ik wil gewoon werken!

-

Description

Gewoon “werken”. Is dat niet wat we allemaal willen?

 Omdat je je nuttig wil voelen. Omdat je collega’s een belangrijk sociaal netwerk vormen. Omdat je een inkomen nodig hebt. Omdat het structuur geeft aan je leven. Omdat het hebben van een job een veilig en zeker gevoel geeft. Omdat je gewaardeerd wordt voor de dingen die je doet. Omdat...

Maar “gewoon” werken is niet voor iedereen even evident. Hoe belangrijk gezondheid is voor je werk en hoe werken je gezonder maakt, dat is wat de auteurs van dit boek op verschillende manieren willen uitleggen. Ze creëren een theoretisch kader voor de 5 voorbeeldverhalen van échte mensen. Mensen met gezondheidsproblemen die “gewoon willen werken”.

EXTRACT

De relatie tussen werk en welzijn krijgt een toenemende aandacht in de beleidsagenda’s, de ondernemingspraktijken en het sociaal overleg. Dit heeft enerzijds te maken met de noodzaak om het discours inzake langer werken ook eff ectief mogelijk te maken. ‘Langer werken’ betekent immers dat werknemers langer willen én kunnen werken. Daardoor groeit het denken én handelen in duurzame loopbaanperspectieven en verwerven begrippen zoals ‘werkgoesting’, ‘werkbaar werk’, ‘welzijn en geluk op het werk’ en ‘gezondheid op het werk’ een nadrukkelijke plaats in het arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en arbeidsorganisatiebeleid.

OVER DE AUTEURS

Dit boek is door een collectief van auteurs geschreven : Paul Callewaert, Guido De Baere, David Ducheyne, Lode Godderis, Francis Holderbeke, Luc Kupers, Miet Lamberts, Fons Leroy, Jozef Pacolet, François Perl, Wendy Ranschaert, Luc Swinnen, Marie Van Remoortere, Els Wouters.
De hoofdredacteurs van dit publikatie zijn Fons Leroy en Wendy Ranschaert.
Fons leroy is gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding.
Wendy Ranschaert is kansengroepmanager bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding.

Sujets

Informations

Publié par
Date de parution 18 janvier 2018
Nombre de lectures 0
EAN13 9789048632114
Langue Flemish

Informations légales : prix de location à la page €. Cette information est donnée uniquement à titre indicatif conformément à la législation en vigueur.

Ik wil gewoon werken!