Partition complète, Dutch chansons folkloriques, Gulick, Paul van

De
Publié par

Découvrez la partition de la musique Dutch chansons folkloriques partition complète, chansons folkloriques, composition de Gulick, Paul van. Cette partition moderne célèbre écrite pour les instruments comme:
  • Piano

Cette partition comprend 6 mouvements et est classifiée dans les genres chansons folkloriques, chansons, pour piano, partitions pour piano, pour 1 musicien
Visionnez encore une grande sélection de musique pour Piano sur YouScribe, dans la rubrique Partitions de musique variée.
Date composition: 1984
Edition: Paul van Gulick
Durée / duration: 7 minutes
Dédicace: Liesbeth Wiertz
Publié le : mercredi 22 février 2012
Lecture(s) : 32
Tags :
Licence : En savoir +
Paternité, pas d'utilisation commerciale
Nombre de pages : 13
Voir plus Voir moins
To Liesbeth Wiertz
 
2
 
3
 
 
4
 
5
Als je de Nederlandse volksliedjes bekijkt en zingt, valt je op dat onze volksliedjes ook de moeite waard zijn. Hoewel ze nauwelijks nog te horen zijn, kunnen we bij bestu-dering genieten van de melodische eenvoud en rijkdom van de volkmuziek en de teksten. Ik heb, onder invloed van Lutoslawski, geprobeerd de volksliedjes te volgen en ze in een bijzonder daglicht te plaatsen. Altijd heb ik daarbij getracht het karakter geen ge-weld aan te doen en de sfeer van het betreffende lied te treffen. De eenvoud van de pianotechniek past in de traditie waarin de volksliederen zijn ontstaan. Deze zes volkliederen zijn in 1984 geschreven en opgedragen aan Liesbeth Wiertz, destijds het hoofd van de balletafdeling aan het Centrum voor de Kunsten in Venlo. Deze goede docent en innemende persoonlijkheid heeft er een choreografie op ge-maakt en die door haar leerlingen laten uitvoeren. Een herinnering waar ik met ple-zier op terug kijk.
6
 
7
 
8
 
9
Soyez le premier à déposer un commentaire !

17/1000 caractères maximum.