Waterloo (NL)

Waterloo (NL)

-

BD
36 pages
Lire un extrait
Obtenez un accès à la bibliothèque pour le consulter en ligne
En savoir plus

Description

"Wat gebeurde er precies op 18 juni 1815, de dag waarop de geschiedenis van Europa een andere wending kreeg? Dit album overloopt de hele dag chronologisch met een grote zorg voor de historische feiten en vanuit het standpunt van enkele verzonnen personages: een soldaat uit de garde van Napoleon, een Engelse soldaat, een arts-officier, een Pruisische tamboer, een kantinehoudster en een boerin uit de streek. Maar uiteraard kijk je ook mee over de schouder van Napoleon Bonaparte, de hertog van Wellington, de Prins van Oranje en maarschalk Von Blücher. Dit album werd getekend door Mor, een habitué van historische strips, en geschreven door scenarist Thierry Bonneyrat. Beiden werkten onder de supervisie van Patrice Courcelle, een historicus wiens expertise internationaal wordt gewaardeerd. Een dossier van zestien pagina’s met belangrijke en minder belangrijke feiten – opmerkelijk of onbekend – vervolledigt het album waarin de lezer als het ware door een vergrootglas te zien krijgt wat er die dag tijdens een van de bekendste veldslagen uit de geschiedenis is gebeurd.
"

Sujets

Informations

Publié par
Ajouté le 30 décembre 2015
Nombre de lectures 143
EAN13 9782390140467
Langue Nederlandse
Signaler un problème
Scenario: TemPoe Tekeningen: Mor Inkleuring: Florent Daniel Historische supervisie: Patrice Courcelle
Voor hun medewerking aan deze historische stripreconstructie danken wij Patrice Courcelle, Etienne Claude, Laurence Nelis, MarieIsabelle Legrand, de VZW "Bataille de Waterloo 1815", de reconstructieteams, en in het bijzonder Arnaud Olbrechts, Franky Simon and Franck Samson, Tanguy de Ghellinck, Josette Champt en het "Maison du Tourisme van de Brabantse Ardennen".
www.facebook.com/sandawe © Sandawe, 2015. www.sandawe.com, contact@sandawe.com
Wettelijk depot: april 2015; D/2015/12.351/9 ISBN 9782930623429
Eerste druk
Alle rechten voorbehouden voor alle landen. Niets uit dit boek mag worden vertaald, gekopieerd, gereproduceerd, opgeslagen worden in een databasesysteem of in enig formaat overgenomen worden via elektronische of mechanische manier, fotokopie, recording, scanning of andere methode zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs. Een kopie of reproductie is een inbreuk op het auteursrecht zoals die wordt geformuleerd in de wet van 11 maart 1957.
3
4