MEMORIA DEL III CONGRESO DEL OBSERVATORIO PARA LA ...
35 pages
Español

MEMORIA DEL III CONGRESO DEL OBSERVATORIO PARA LA ...

-

Le téléchargement nécessite un accès à la bibliothèque YouScribe
Tout savoir sur nos offres
35 pages
Español
Le téléchargement nécessite un accès à la bibliothèque YouScribe
Tout savoir sur nos offres

Description

2. Memòria del Congrés |. Presentació. Sobre els Congressos ONLINE de l'OCS. Organització del III Congrés OCS. Estructura humana del III Congrés OCS ...

Sujets

Informations

Publié par
Nombre de lectures 12
Langue Español
Poids de l'ouvrage 1 Mo

Extrait

Memòria del Congrés
Índex
Presentació Sobre els Congressos ONLINE de l’OCS Organització del III Congrés OCS Estructura humana del III Congrés OCS Xarxa de col·laboració internacional
Fites assolides Temàtica central i Eixos del Congrés Consolidació com esdeveniment internacional de referència en l’àmbit Iberoamericà Increment dels índexos de participació Creació de Fons de Coneixement Obert Presència i projecció a/de Catalunya Recolzament a la recerca i la innovació cibersocial a Catalunya Incubadora d’iniciatives d’apropiació digital
Difusió a mitjans
Socis, Avals Institucionals i Media Partners
 
 
Memòria del Congrés |2
 
Presentació
Sobre els Congressos ONLINE de l’OCS
Organització del III Congrés OCS
Estructura humana del III Congrés OCS
Xarxa de col·laboració internacional
 
Memòria del Congrés |
3
Sobre els Congressos ONLINE de l’OCS
L'Observatori per a la CiberSocietat (OCS)una entitat sense afany de lucre constituïda l’any 2001 queés treballa principalment en línia. Funciona com una comunitat digital de coneixement que promou la recerca i l’intercanvi d’informació i experiències sobre els aspectes socials i culturals d’allò cibersocial i, especialment, de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a través d'activitats i projectes d'accés públic i universal.
El millor exemple de consecució d'aquest objectiu són els seusCongressos ONLINE, que cada dos anys convoquen estudiosos, experts, professionals, gestors públics i societat civil per reflexionar i debatre sobre l'estat de la qüestió de la dimensió humana del món digital.
Les dues primeres edicions del Congrés posicionen l’OCS, i el seu innovador espai congressual, com un dels catalitzadors centrals de l'interès per aquesta temàtica. El 2006, la celebració del III Congrés ONLINE sota el lema “Coneixement Obert, Societat Lliure”, l’ha consolidat com un delsesdeveniments internacionals de referència del món iberoamericàen la investigació social de la Societat del Coneixement.
El congrés ha esdevingut un riquíssimespai virtual per a la identificació de tendències, un inestimable fons de coneixementi una excel·lentbase de relació i difusió internacionalper als seus participants, col·laboradors i organitzadors.
 
 
Memòria del Congrés |4
Organització del III Congrés ONLINE de l’OCS
La Tercera edició del Congrés ONLINE de l’OCS ha estat organitzada perl’Observatori per a la CiberSocietat (OCS) la amben col·laboracióFundació Observatori de la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC).
El suport de la FOBSIC, entitat dedicada a fomentar l'impuls a Catalunya de la Societat de la Informació i del Coneixement, ha estatfonamental per a fer realitat el III Congrés de l'OCS.
La FOBSIC ha co-organitzat aquest congrés en una de lesseves primeres actuacions públiques en la línia de la seva missió i objectius fundacionals: actuar de centre de coneixement especialitzat en la societat de la informació i el coneixement (SIC) de Catalunya, interpretar les tendències de la SIC i transmetre'l als interessats; difondre la SIC entre els diferents agents socials i, especialment, fomentar la recerca i el debat en aquest àmbit.
El Congrés, alhora, ha servir per a començar aprojectar internacionalment la FOBSIC, especialment, dins el camp de la recerca en societat del coneixement a tot l'àmbit hispanoamericà.
 
 
Memòria del Congrés |5
Estructura humana del III Congrés ONLINE de l’OCS
Novembre 2005
Novembre 2006  
Comitè Organitzador i equips de treball i coordinació
Comitè Científic i Comitè de suport a l'organització
Coordinadors de Grups de Treball
 
Congressistes amb comunicació
Congressistes i participants sense comunicació Memòria del Congrés |6
Xarxa de col·laboració internacional
La definició, creació i desenvolupament del III Congrésha reunit i posat en contacte destacats experts, entitats i institucions compromeses en la investigació, innovació i promoció d’allò cibersocial, conformant una xarxa multidisciplinar internacional:
 
Entitats organitzadores: Observatori per a la CiberSocietat i Fundació Observatori de la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC).
Institucions de l’Estat Espanyol que el recolzen i patrocinen: Ministerio de Indústria, Turismo y Comercio, a través del Plan Avanza; Diputació de Barcelona; Conselleria de Innovación e Industria de la Xunta de Galicia; Ajuntament de Cornellà de Llobregat; Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.
Universitats de Catalunya, de l’Estat Espanyol i Internacionals, principalment espanyoles i d’Iberoamèrica, que ofereixen el seu Aval Científic.
•Més de200 Coordinadors de Grups de Treball, d'una vintena de països, treballant de forma col·laborativa i autònoma.
•Més de50 persones,de diversos països, col·laborant en el Comitè de Suport a l'Organització·
Comitè Científic internacional, connectat en xarxa.
 
Memòria del Congrés |7
Fites assolides
 
Temàtica central i Eixos del Congrés Consolidació com a esdeveniment internacional de referència en l’àmbit Iberoamericà Increment dels índexos de participació Creació d’un Fons de Coneixement Obert Presència i projecció a/de Catalunya Recolzament a la recerca i la innovació cibersocial a Catalunya Incubadora d’iniciatives d’apropiació digital
 
Memòria del Congrés |8  
Temàtica central i Eixos del Congrés
El Congrés es va moure a partir del seu títol, plantejat alhora com a una afirmació i com a una hipòtesi de treball:Coneixement Obert, Societat Lliure en la línia. Aquest va ser el punt de partida, il·lustrat editorial del congrés, que va ser redactada pel seu Comitè Científic. Arran d'aquí, els continguts del congrés s'estructuraren en cinc eixos temàtics, que organitzaven els continguts del Congrés.
 
Eix A. Política i canvi social  Nous models i transformacions geoestratègiques a la (ciber)societat
Eix B. Identitat i grups socials  Aproximacions i propostes socioantropològiques
Eix C. Comunicació i cultura  Creació, gestió de la cultura i mitjans
Eix D. Educació i aprenentatges  El paper de la formació, l'alfabetització i les iniciatives d'inclusió sòciodigital
Eix E. Crítica i innovació  Utopia, teoria i realitat de la (ciber)societat del futur
 
Memòria del Congrés |9
Temàtica central i Eixos del Congrés (II)
Dins cadascun dels Eixos Temàtics s'organitzaven els Grups de Treball del congrés, que són realment els espais de producció, reflexió i participació directa. Els Grups de Treball, com a unitat de contingut central del congrés, són la peça clau en la rellevància científica i projecció social del congrés.
Les dades de comunicacions presentades i intervencions mostren un diferent dinamisme dels Eixos Temàtics. Grups de Treball
A. Política i canvi social
B. Identitat i grups socials
C. Comunicació i cultura
D. Educació i aprenentatges
E. Crítica i innovació
Comunicacions
0 5 10 15 200   
100
Intervencions
200 1500 10000 500 Memòria del Congrés |10  
2000
Consolidació com esdeveniment internacional de referència en l’àmbit Iberoamericà
Lael nombre i la qualitat de les intervencions assolitsparticipació i a la Tercera edició del Congrés ONLINE de l'Observatori per a la CiberSocietat elconsoliden com un esdeveniment internacionalque ha arribat a la seva maduresa.
En aquest sentit, a nivell quantitatiu, s'ha aconseguit portar a terme bona part dels objectius de l’organització, que partien de l'experiència dels anteriors congressos: Continuïtat en l'increment d'inscripció i participació Estabilitat i solidesa de la comunitat congressual Rellevant augment de la participació en llengua portuguesa
 
 
Memòria del Congrés |11
  • Univers Univers
  • Ebooks Ebooks
  • Livres audio Livres audio
  • Presse Presse
  • Podcasts Podcasts
  • BD BD
  • Documents Documents